Brittisk man greps efter att ha tappat pistolen i nattklubben Rawai

Rawai –

En brittisk man greps efter att han påstås ha tappat en pistol på en nöjeslokal i Rawai, vilket uppmärksammat polisen. Enligt uppgift lämnade han till och med Thailand och kom tillbaka innan han greps.

Chalong-polisen berättade för Phuket Express att i går, måndagen (13 novemberth), arresterade de en man som de offentligt endast identifierade som MR. JAMAAL, brittisk medborgare (hans ålder angavs inte). Han är en efterlyst misstänkt i Thailand för en arresteringsorder utfärdad av Phukets provinsdomstol. Han anklagas för olagligt innehav av ett skjutvapen och att bära en pistol offentligt.

Gripandet kom efter att den misstänkte nyligen gick in på en oidentifierad nöjeslokal i Rawai. Han ska ha tappat en pistol framför lokalen tydligen av en slump. Säkerhetsvakter hittade sedan en Glock 19 blank pistol på golvet. Nöjesstället rapporterade omedelbart händelsen till Rawai-polisen men den misstänkte ska ha sprungit iväg. Jamaal lämnade sedan enligt uppgift omedelbart Thailand tidigt nästa morgon, uppenbarligen medveten om att han var efterlyst av myndigheterna.

Chalongpolisen lyckades identifiera Jamaal och begärde en formell arresteringsorder från de thailändska domstolarna som flaggade Jamaal, som bestämde sig för att återvända till Thailand och Phuket i hopp om att spåret efter det tappade vapenfallet hade blivit kallt. Det har det inte. Polisen fann då att den brittiske mannen påstås ha varit kopplad till många brott i Phuket-området. Han ska också tidigare ha suttit fängslad i sitt hemland för många fall som att sälja illegala droger och skjutvapen.

Mr. Jamaal förblev i polisens förvar från tidpunkten för pressen och hade inte omedelbart släppt ett uttalande till pressen och det var inte heller känt om han hade anlitat en advokat.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.