THAI ser en vinst på 16 miljarder baht mitt i turismens återupplivande

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Thai International Airways Plc (THAI) har rapporterat en comeback med en nettovinst på 16.31 miljarder baht under de första nio månaderna 2023, drivet av återhämtningen av turistsektorn. Detta är en betydande förbättring jämfört med förlusten under samma period förra året.

För tredje kvartalet uppnådde THAI och dess dotterbolag en nettovinst på 1.55 miljarder baht, jämfört med en förlust på 4.78 miljarder baht föregående år. Företagets intäkter ökade med 12.6 % till 37 miljarder baht, tack vare ökade passagerartransportintäkter.

Operationella effektivitetsförbättringar har resulterat i en avsevärd ökning av EBITDA och en vinst på 7.72 miljarder baht från kärnverksamheten. Flygbolaget klarade av en liten ökning av de totala kostnaderna trots högre produktions- och transportvolymer.

THAIs senaste operativa strategier inkluderar utvidgning av flygrutter, särskilt till Japan, och integration av ytterligare flygplan från Thai Smile Airways för att förbättra serviceeffektiviteten. Denna åtgärd är en del av flygbolagets bredare strategi för att effektivisera verksamheten och anpassa sig till den återhämta turistnäringen.

I slutet av september 2023 har THAIs totala tillgångar ökat markant, med en motsvarande ökning av skulderna. Flygbolagets negativa egna kapital har dock minskat, vilket återspeglar dess pågående finansiella återhämtning.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.