Den thailändska regeringen planerar att tillhandahålla rent dricksvatten i hela landet, säger inrikesministern

Nationell-

Den 9 november 2023 delegerade Anutin Charnvirakul, vice premiärminister, el- och vattenpolitik till thailändska regeringstjänstemän för att lätta bördan för thailändska medborgare.

Både thailändska storstadstjänstemän och regionala tjänstemän godkände att el- eller vattenräkningsbetalningar kunde skjutas upp i 3 månader om el- eller vattenräkningarna var mindre än 300 respektive 150 baht varje månad.
Anutin uppgav offentligt att den thailändska regeringen också kommer att tillhandahålla rent kranvatten utan extra kostnad. Thai Metropolitan Waterworks Authority har potential att hantera den nya policyn effektivt, tillade Anutin.
En flaska vatten kan kosta 10-20 baht, men att dricka kranvatten kommer avsevärt att avlasta miljontals thailändska medborgare som har låg inkomst, sade vice premiärministern.

Det är dock oklart hur och när den thailändska regeringen kommer att omsätta denna policy i praktiken i hela landet eller vilka steg som krävs för att genomföra denna plan, noterar TPN media. Det fanns ingen tidslinje för när rent kranvatten skulle tillhandahållas nationellt. Rent kranvatten har varit ett regelbundet problem i Thailand i många år, både på landsbygden och i städerna.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.