Phukets största berättelser från den senaste veckan: Indiska turister anländer med gratis visumbefrielse och mer!

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 6 november 2023 till söndagen den 12 november 2023.

  1. En kvinna greps i Chalong efter att hon påstås ha öppnat bankkonton för callcenterbedragare vars offer förlorat mer än en miljon baht.

Bedragarna bad offren att lägga till dem via LINE-applikationen. De ringde sedan upp offer som presenterade sig själva i polisuniformer.

2. En man greps i Phuket efter att han påstås ha förgripit sig sexuellt på sin kvinnliga kollega i Rayong.

Den misstänkte bad offret att gå ut med honom på middag och dricka alkohol efter jobbet. Den misstänkte ska sedan ha hotat och tvingat offret att gå till sitt rum i Rayong.

3. Phukets internationella flygplats klarnade efter att vatten som läckte från ett tak i en inrikesterminal fick passagerare att halka.

Flygplatsen kommer att förbättra ett bättre vattenavloppssystem för att förhindra denna typ av incidenter i framtiden. De bad om ursäkt för besväret.

4. Två utländska passagerare skadades efter att en minibuss krockades in av en påkörd lastbil innan den välte på Patong Hill.

En berusad brasiliansk pickup-förare greps efter en påkörningsolycka där han träffade en minibuss som sedan välte på Patong Hill och skadade utländska passagerare.

Den misstänkte är fortfarande häktad vid presstillfället.

5. En 25-årig man greps med 246,000 XNUMX metamfetaminpiller i ett rum i Thalang, Phuket.

Både handlare och användare av illegala droger och e-cigaretter har ökat i Phuket, säger relevanta tjänstemän.

Denna stora fångst av illegala droger orsakade en hel del prat på våra sociala medieplattformar.

6. Phuket välkomnade den första gruppen turister från Indien till Thailand på det nya viseringsbefrielseprogrammet under den gångna helgen.

Det finns inget direktflyg från Taiwan till Phuket för tillfället. Men från 1 januarist2024 och framåt kommer det att finnas ett direktflyg dagligen som tar cirka 180 passagerare. Taiwan godkändes också för gratis visuminresa tillsammans med Indien.

Det var allt för den här veckan, ta hand om dig och var säker!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.