Phuket välkomnar indiska turister på visumbefrielse

Phuket-

Phuket välkomnade den första gruppen turister från Indien till Thailand på det nya viseringsbefrielseprogrammet under den gångna helgen.

Vår tidigare historia:

Premiärminister Srettha Thavisin meddelade på tisdagen att Thailand kommer att bevilja 30 dagars visumfri inresa till turister från Indien och Taiwan, utöver nuvarande befintliga länder, i ett försök att öka turismen.

Nu till uppdateringen:

Direktören för Phukets internationella flygplats, Monchai Tanod, berättade för Phuket Express att på fredagen (10 november)th) på Phukets internationella flygplats att tjänstemän och personal välkomnade 220 turister på ett direktflyg från Mumbai till Phuket och ytterligare ett direktflyg från Delhi vid lunchtid på det fria viseringsbefrielseprogrammet.

Phukets internationella flygplats välkomnar normalt två flyg från Indien dagligen vilket innebär att cirka 650 passagerare anlände per dag. Det finns inget direktflyg från Taiwan till Phuket för tillfället. Men från 1 januarist2024 och framåt kommer det att finnas ett direktflyg dagligen som tar cirka 180 passagerare.

Flygplatsen tar emot totalt 1,500 2,400 internationella passagerare per timme och har kapacitet att ta emot upp till XNUMX XNUMX per timme. Phukets flygplats kan hantera fler flygningar med ökad säkerhet och säkerhetspersonal och tjänstemän.

Relaterade artiklar:

Den thailändska regeringens policy för fria visum för kinesiska och kazakstanska turister har godkänts i Royal Gazette och publicerades tisdagen den 19 september.

Phuket välkomnar turister från Kina till Thailands visumbefrielseprogram.

Phuket välkomnar turister från Kazakstan till Thailands visumbefrielseprogram.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.