Nationalparker intensifierar tillämpningen av alkoholförbud

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Sju framstående nationalparker i norr intensifierar tillämpningen av ett alkoholförbud eftersom antalet besökare förväntas öka under den kalla årstiden. Förbudet, som gäller sedan 2021, syftar till att se till att besökarna kan njuta av parkernas naturliga skönhet och att förhindra miljöskador som ofta orsakas av berusade besökare.

Doi Suthep-Pui, Op Khan, Phu Hin Rong Kla, Doi Inthanon, Chae Son, Phu Soi Dao och Phu Chi Fa är bland parkerna där detta tillslag genomförs. StopDrink Network, en icke-statlig organisation som arbetar för att minska alkoholkonsumtionen, stöder dessa ansträngningar och lyfter fram behovet av stränga åtgärder under besöksperioder som är högst uppe.

De som bryter mot förbudet riskerar straff på upp till 1,000 XNUMX baht i böter eller en månads fängelse. För att öka medvetenheten har Doi Suthep-Pui National Park installerat varningsskyltar och sprider aktivt information om förbudet på sin officiella Facebook-sida. Parkpersonalen uppmuntrar också besökare att delta i miljöskyddsinsatser genom att ta bort allt skräp från sina campingplatser vid avresan.

Op Khan National Park, som har en enda ingång, genomför standardkontroller för alkoholhaltiga drycker vid inresan. Men med tanke på den förväntade ökningen av besökare planerar parktjänstemän att genomföra slumpmässiga patruller på campingplatser för att säkerställa efterlevnaden av alkoholförbudet.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.