Illegala droger och e-cigaretter sprids i stor utsträckning i Phuket, säger relevanta tjänstemän

Phuket -

Både handlare och användare av illegala droger och e-cigaretter har ökat i Phuket, säger relevanta tjänstemän.

Ett möte hölls fredagen den 10 novemberth) i Phuket Provincial Hall ledd av Phukets guvernör Sophon Suwannarat.

Guvernör Sophon sa att under året från oktober 2022 till september 2023 fanns det totalt 1,792 17 enskilda incidenter av beslag av metamfetaminpiller, vilket var en ökning. För heroin fanns det XNUMX fall vilket också var en ökning.

Från oktober 2022 till september 2023 beslagtogs totalt 163,621 13.04 metamfetaminpiller, 0.06 kilo kristallmetamfetamin, 23 kilo heroin, 7.44 piller ecstasy och XNUMX kilo kokain i Phuket.

E-cigaretter har stor spridning på utbildningsorter. Tonåringar har också experimenterat med olika ingredienser att lägga i Kratom-juice. Både droganvändare och handlare har ökat i antal och tjänstemän fortsätter att slå ner på illegala droger.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.