Regeringen skyndar sig att evakuera thailändare från Myanmars konfliktzon

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Utrikesministeriet intensifierar ansträngningarna för att evakuera thailändska medborgare, som svar på den eskalerande konflikten i Myanmars Laukkaing-region. Ett möte sammankallades nyligen för att samordna hjälpåtgärder för de 293 personer som för närvarande befinner sig i Myanmar.

Bland de strandsatta sa ministeriet att 164 är under överinseende av Myanmars myndigheter, 18 arbetar på nöjesställen och 32 har släppts av sina arbetsgivare och väntar på evakuering. Utmaningarna kvarstår dock eftersom 53 thailändare förblir osläppta av sina arbetsgivare, och 26 är otillgängliga.

41 thailändare som nyligen släppts i Laukkaing är nu under skydd av United Wa State Army. Den thailändska ambassaden i Yangon arbetar nu för att säkra deras säker återkomst och utforskar säkra evakueringsvägar.

Situationens brådska eskalerade efter en bombexplosion nära dessa medborgares tillflyktsområde. Trots ansträngningar har ambassaden inte fått tillträde till området på grund av säkerhetsproblem som tagits upp av myndigheter i Myanmar. Ambassaden genomför för närvarande medborgarskapsverifiering via videosamtal för att underlätta utfärdandet av resedokument för dem som väntar på återvändande.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.