Antalet döda thailändska arbetare i Israel stiger till 39

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Dödssiffran för thailändska arbetare i Israel har tragiskt nog stigit till 39, och utrikesministeriet bekräftade ytterligare fem dödsfall den 11 november. Den senaste uppdateringen följer de israeliska myndigheternas identifiering av offer, som rapporterats av den thailändska ambassaden i Tel Aviv .

Den 10 november har 19 skador och 25 thailändska medborgare tagits som gisslan i konflikten. Fyra av de skadade arbetarna vårdas för närvarande på israeliska sjukhus. Pannabha Chandraramya, den thailändska ambassadören i Israel, besökte tillsammans med en inspektör från socialförsäkringskontoret tre av de skadade arbetarna, som enligt uppgift återhämtar sig väl.

Som svar på krisen har arbetsministeriet behandlat ersättningskrav från thailändska arbetare genom en fond för utländska arbetare. Omkring 6,000 15,000 anspråk har lämnats in, varav hälften redan har behandlats och resten förväntas vara avgjorda inom en vecka. Varje arbetare är berättigad till XNUMX XNUMX baht i ersättning. Vissa förseningar har dock uppstått på grund av pappersproblem.

Arbetsministeriet planerar också att föreslå ytterligare ekonomiskt stöd, inklusive 50,000 XNUMX baht för varje återvändande och stöd till de avlidnes familjer, vid nästa regeringsmöte. Detta omfattar även arbetare som återvänt till Thailand självständigt, med många som vill ha ersättning för resekostnader.

Innan konflikten eskalerade den 7 oktober befann sig cirka 30,000 8,000 thailändska arbetare i Israel, varav cirka 20,000 XNUMX sedan dess repatrierade. Över XNUMX XNUMX thailändska medborgare har valt att stanna i Israel, trots den pågående konflikten.

Ansträngningarna att säkra frigivningen av thailändska gisslan fortsätter, och utrikesministern uttrycker optimism om deras tidiga frigivning, med tanke på deras läge i relativt säkrare områden.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.