Thailand redo för visumfri policy för indiska och taiwanesiska turister

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Thailand välkomnar turister från Indien och Taiwan med öppna armar under sin nyligen implementerade sex månaders visumfria policy. Från och med nu till den 10 maj nästa år kan indiska och taiwanesiska resenärer stanna i landet i upp till 30 dagar. Denna åtgärd syftar till att stimulera turism och ekonomisk tillväxt.

Regeringens talesperson Chai Watcharong sa att den viseringsfria policyn är utformad för att underlätta resor för indiska och taiwanesiska turister och sammanfalla med deras toppturismsäsonger. Det syftar också till att stärka turistnäringen och driva den thailändska ekonomin under räkenskapsåret 2023-2024.

Dessutom har transportministeriet inrättat ett enda kommandocenter för att samordna insatserna mellan alla myndigheter som är involverade i att tillhandahålla tjänster till turister vid varje steg av flygplatsupplevelsen. Centret syftar till att säkerställa effektiva, snabba och säkra tjänster, med CCTV-bilder för att övervaka och förbättra serviceleveransen. Relevanta byråer har fått i uppdrag att samarbeta för att underlätta bekvämligheten för turister från båda destinationerna under den viseringsfria policyperioden.

Inledningsvis har transportministeriet instruerat relaterade myndigheter att vara redo för ankomsten av passagerare från båda länderna genom att förbereda för deras resebehov på olika flygplatser. Vidare har förberedelser gjorts för deras resor inom Bangkok, interprovinsiella resor med tåg och buss, samt resor inom provinser, inklusive säkerhetsförberedelser för vattenvägsturism.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.