UPPDATERING: Flykt fånge som fortfarande lever efter att ha slagits med polisen på Southern Mountain i Trang

Trang –

En framstående rymd fånge i Nakhon Si Thammarat är fortfarande vid liv efter en utdragen skottlossning med thailändsk polis på en bergskedja i Trang.

Våra tidigare berättelser:

Polisen jagar efter en thailändsk fånge som rymde medan han behandlades på ett sjukhus i Nakhon Si Thammarat. Kriminalvårdsavdelningen erbjuder 100,000 XNUMX baht till alla som ger detaljer som leder till gripandet av den förrymde fången. Nakhon Si Thammarats provinsfängelsechef och tre officerare i fängelset har överförts till kriminalvårdsavdelningen medan en utredning fortsätter om hur fången rymde från sjukhuset och om han hade hjälp.

Den thailändska kriminalvårdsavdelningen har ökat beloppet för en belöning från 100,000 1,000,000 baht till XNUMX XNUMX XNUMX baht för alla som ger detaljer som leder till gripandet av en framstående rymd fånge i södra Thailand.

En manlig misstänkt som hjälpte en framstående fånge i Nakhon Si Thammarat att fly från ett sjukhus och undvika polisen greps medan fången själv fortfarande är på flykt.

Nu till uppdateringen:

Generalmajor Thana Choowong, biträdande polischef för den thailändska polisen berättade för TPN media att på onsdagen (8 november)th) polisen i Region 8 och Region 9 i södra Thailand slogs med Chaowalit Thongduang, 37, alias "Sia Pang Na Nod" på bergskedjan Ban Tad.

Scenen är cirka fyra kilometer från byn Baan Tra i Pa Lian-distriktet. Polisen hittade ett härbärge där Sia Pang bodde men en hund vid härbärget skällde när de närmade sig efter ett tips från en orolig medborgare. Sia Pang såg polisen och öppnade eld med sina egna vapen. Han lyckades fly efter att mer än 600 kulor avfyrats i området där han sågs.

Thailändsk polis hittade inte Sia Pangs kropp och de tror att han fortfarande är vid liv men kan vara skadad. Thailändska specialstyrkor från Hanuman-enheten var planerade att anlända i kväll för att jaga Sia Pang.

Området där Sia Pang gömde sig och flydde är extremt oländig terräng med många platser att gömma sig och få människor, noterar TPN-media.

Detta är en utvecklande berättelse.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.