Phuket kommer att stå värd för UNESCO:s kreativa gastronomiska städer 2024

PRESSMEDDELANDE:

FN:s organisation för utbildning, vetenskap och kultur (UNESCO) har meddelat att Phuket-provinsen valdes ut som värd för UNESCO:s årliga konferens om kreativa städer för gastronomi 2024.

Det här urvalet är ett resultat av Phukets bud om att bli värd den 16 oktober 2023, via onlineansökan, tillsammans med 49 medlemsstäder från 30 länder.

Konferensen kommer att hållas under Phukets föreslagna tema, "Från vanligt till extraordinärt: Låsa upp den kreativa potentialen hos det lokala köket för hållbar matpraxis", som visar upp Phukets gastronomiska arv och främjar hållbar utveckling.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.