Phukets flygplats klargörs efter att vatten läckt från taket i terminalen får passagerare att halka

Phuket -

Phukets internationella flygplats klarnade efter att vatten som läckte från ett tak i en inrikesterminal fick passagerare att halka.

Foton och videor av vatten som läcker inuti inrikesterminalen med vattenpölar på golvet blev virala på thailändska sociala medier på tisdagen (7 november)th).

På onsdag (8 novemberth) Phukets internationella flygplats utfärdade ett tillkännagivande för att klargöra händelsen.

De uppgav att vattnet fanns vid buffertzonen på första våningen i inrikesterminalen. Under den tiden var det kraftigt regn med hårda vindar utanför. Vattenavlopp på flygplatsens tak kunde inte släppa ut en stor kapacitet av regnvatten vilket gjorde att vatten läckte över avloppen och rann ner i terminalen.

Några passagerare skadades efter att ha halkat på golvet. Flygplatsen gav dem medicinsk hjälp och kommer att betala ekonomisk ersättning för deras skador. Våtområdet blockerades senare medan golvet rengjordes.

Flygplatsen kommer att förbättra ett bättre vattenavloppssystem för att förhindra denna typ av incidenter i framtiden. De bad om ursäkt för besväret.

Liknande artiklar:

Phukets internationella flygplats har klargjort över heta temperaturer i terminalerna efter att många människor har klagat.

Luftkonditioneringssystemet på Phukets internationella flygplats har fixats.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.