Kvinna greps i Phuket för att ha öppnat bankkonton för bedragare

Phuket -

En kvinna greps i Chalong efter att hon påstås ha öppnat bankkonton för callcenterbedragare vars offer förlorat mer än en miljon baht.

Central Investigation Bureau (CIB) berättade för Phuket Express att de under den gångna helgen arresterade en kvinna som bara identifierades som Wiparat i ett hus i Chalong. Hon anklagas för att ha öppnat bankkonton som andra kan använda för brottslig verksamhet online, bedrägeri och för att importera falsk information till datorsystem som orsakar annan skada. Hon fördes till Nong Khaems polisstation i Bangkok.

Gripandet kom efter att många offer lämnat in anmälningar till polisen. Call center bedragare ska ha ringt slumpmässiga offer och hävdat att de är poliser. De hävdade att de gripit misstänkta för illegala droger och penningtvätt och att de påstås ha tagit bankkonton som de trodde tillhörde offren.

Bedragarna bad offren att lägga till dem via LINE-applikationen. De ringde sedan upp offer som presenterade sig själva i polisuniformer. De bad offren att överföra pengar för att verifiera sina bankkonton och att de inte var associerade med de påstådda narkotikamisstänkta till Wiparats bankkonto.

Det var totalt mer än en miljon baht i skadestånd.

Bedragarna var uppenbarligen inte poliser eller associerade med dem, tillade CIB-tjänstemän.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.