Den thailändska regeringen backar, säger att nöjesställen kommer att tillåtas servera alkohol under längre tider

Nationell-

Den 7 november 2023 klargjorde Anutin Charnvirakul, vice premiärminister, för thailändska nationella medier om förlängningen av öppettiderna för nöjesdistrikten till 4:XNUMX i fyra pilotprovinser.

För närvarande håller inrikesministeriet på att granska och lyssna på olika åsikter och klagomål från lokalbefolkningen och ägare av nöjesställen innan de presenteras för kabinettet, sa Anutin.

Anutin bad om ursäkt för vilseledande information från det tidigare uttalandet att de utökade timmarstjänsterna inte kommer att omfatta alkoholförsäljning förrän klockan 4 vilket är felaktigt. Han menade att nämna serviceinrättningar som liknar nöjesställen som kan tillhandahålla alkoholhaltiga drycker fram till midnatt, såsom restauranger som går sent på kvällen, karaoke och liknande företag. Kvalificerade nöjesställen i godkända, lagliga nöjeszoner skulle få servera alkoholhaltiga drycker fram till klockan 4.

Dessutom kan underhållningstjänster på hotell i fyra pilotprovinser, Chonburi, Bangkok, Chiang Mai och Phuket, tillhandahålla full service fram till klockan 4.

Anutin uppgav offentligt att ytterligare information om de utökade timmarstjänsterna och relaterad information senare skulle ges av generaldirektören för avdelningen för provinsförvaltning. Men policyn från den thailändska premiärministern kommer fortfarande att gälla den 15 december 2023.

Under tiden, Pattayas borgmästare har bekräftat att för närvarande lagliga underhållningszoner kommer att delta i 4AM-programmet från och med den 15 december. Förslag om att utöka zonerna till Jomtien, Naklua och Easy Pattaya måste dock vänta till nästa år.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/