Hem Editors Corner Phukets största berättelser från den senaste veckan: Patong taxichaufförer protesterar och...

Phukets största berättelser från den senaste veckan: Patong taxichaufförer protesterar och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 30 oktober 2023 till söndagen den 5 november 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Sex indiska män som attackerade Phuket immigrationstjänstemän har identifierats.

Phuket Immigration har vidtagit rättsliga åtgärder mot flera utlänningar och dragit tillbaka deras tillstånd att stanna i Thailand samt svartlistat dem (livstidsförbud från att komma in i landet).

En framstående kunglig thailändsk immigrationsbefälhavare har beordrat ett tillslag mot "utländsk maffia" i Phuket efter att sex utlänningar, inklusive indiska och ryska medborgare, attackerat immigrationstjänstemän.

Utlänningar som inte respekterar thailändska lagar måste utvisas särskilt om de är aggressiva och utgör ett hot mot landet. Alla utländska brottslingar skulle avlägsnas från Phuket och Thailand.

2. Taxichaufförer i Patong lämnade in ett brev till Patongs borgmästare efter att de fick reda på planer på att tillåta ett 40 Bahts fast avgiftsprojekt för kollektivtrafik runt Patong.

Förarna känner att ett annat kollektivtrafiksystem kommer att bli för mycket och inte är nödvändigt för antalet turister i Patong.

3. Polisen beslagtog mer än 49,000 XNUMX metamfetaminpiller i Phuket.

Alla tre misstänkta fördes till Phukets polisstation och står åtalade för olagligt innehav av kategori 1-droger med avsikt att sälja.

4. En kvinna i Phuket vann förstapriset i det thailändska lotteriet via digitala biljetter och fick ett pris på 24 miljoner baht.

Thai National lotter säljs både i lotteributiker och som digitala lotter av Government Lottery Office (GLO) online via "Pao Tang"-applikationen.

5. Phuket Immigration inspekterade en resemonter i Kata efter att de informerats av oroliga medborgare om att en ryss påstås arbeta olagligt med att sälja resepaket.

De upptäckte att turnébåset drivs av Ivan Durian Tour-företaget med en laglig turnélicens.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.
×