Lokala invånare hjälper till att arrestera man med 36,000 XNUMX metamfetaminpiller i Phuket

Phuket -

En lokal invånare hjälpte till vid gripandet av en man med 36,659 XNUMX metamfetaminpiller i Rassada, Mueang Phuket.

Phukets provinspolis berättade för Phuket Express att på måndagen (6 novemberth) de och Phuket City Police arresterade Chanapon 'Suea' Bamroongwong, 36, från Rassada. Han beslagtogs med 36,569 XNUMX metamfetaminpiller, en motorcykel och en mobiltelefon. Han greps på Soi Patchanee i Rassada.

Gripandet skedde efter att polisen i Phuket hade meddelats av lokala invånare att det fanns en man som misstänkt körde en motorcykel nära deras hus, som är omgivet av skog. De var rädda att mannen skulle försöka stjäla något. När polisen kom till platsen hittade de bara motorcykeln. En väska hittades kvar framför huset.

Polisen hittade metamfetaminpiller inuti. Lokalbefolkningen berättade för polisen att mannen sprang iväg och lämnade väskan. Suea hittades gömd i närheten, han erkände för polisen att han hade lämnat metamfetaminpillren i påsen. Han sa att han köpte drogerna av en oidentifierad man. Han brukade gömma drogerna i en skog i Kathu men bestämde sig senare för att gömma drogerna här.

Suea fördes till Phukets polisstation för att åtalas för olagligt innehav av kategori 1-droger med avsikt att sälja.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.