Iransk turist allvarligt skadad efter att ha räddats från drunkning i Krabi

Krabi –

En 71-årig iransk turist har ådragit sig allvarliga skador efter att han räddades från nästan drunkning i Ao Luek-distriktet.

Chefen för Than Bok Khorani National Park Siriwat Suebsai berättade för Phuket Express att på måndagen (6 november)th) fick de besked om att en turist var medvetslös på ön Pak Kah som ligger cirka tre kilometer från Hongöarna.

De anlände till ön för att hitta den oidentifierade 71-åriga manliga iranska turisten. Han fick HLR medan han fördes tillbaka till land och på väg till ett sjukhus i Mueang Krabi. Turisten har högt blodtryck som ett personligt hälsoproblem, tillade Siriwat.

Turisten bodde på ett hotell i Ao Nang. Han besökte öar i närheten med sin familj med en reseguide. Han hade simmat och svimmade i havet. Hans familj och andra turister såg honom i trubbel innan de tillkallade hjälp.

Som presstid låg turisten kvar på ett lokalt sjukhus i allvarligt tillstånd.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.