Bästa nationella Thailand-historier från den senaste veckan: Visumfritt inträde för taiwanesiska och indiska turister godkända och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 30 oktober 2023, till söndagen den 5 november 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!
  1. Thailändska och australiska myndigheter beslagtog nyligen över 50 miljoner baht av olagliga ämnen som smugglats från grannländer för att skickas till Australien.

Den australiensiska tullmyndighetens tjänstemän har vidtagit strikta och allvarliga åtgärder för att fånga narkotikasmugglare för att minska distributionen av olagliga ämnen till lokala samhällen och ungdomar i Australien.

2. Premiärminister Srettha Thavisin meddelade på tisdagen att Thailand kommer att bevilja 30 dagars visumfri inresa till turister från Indien och Taiwan, utöver nuvarande befintliga länder, i ett försök att öka turismen.

Tillkännagav efter regeringsmötet den 31 oktober, sade PM Srettha att policyn kommer att gälla från den 10 november till den 10 maj 2024.

3. Anutin Charnvirakul, vice premiärminister, avslöjade för thailändska medier en förlängning av öppettiderna för nöjesställen på vissa turistorter för att stimulera turism under högsäsong.

Den thailändska regeringen kommer initialt att tillåta barer och nattklubbar i fyra provinser, inklusive Chonburi, Phuket, Chiang Mai och Bangkok, att vara i drift fram till klockan 4:3, enligt premiärminister Srettha Thavisin fredagen den XNUMX november.

4. TThe Economics Tourism and Sports Division och ministeriet för turism och sport avslöjade offentligt statistik över utländska turister som besökte Thailand från 1 januari till 29 oktober 2023, med fler än 22,064,968 XNUMX XNUMX registrerade turister.

De fem bästa länderna som besökte Thailand var Malaysia, Kina, Sydkorea, Indien och Ryssland.

5. Thailands vice premiärminister varnar nöjesställen för att förlängda öppettider inte täcker alkoholförsäljning

Förlängningen av öppningstjänsten för nöjesdistrikten kommer att vara till 4:2, men det betyder inte att det kan hända att sälja sprit utöver föreskrivna tider XNUMX:XNUMX.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.