20,000 XNUMX thailändare fortfarande i Israel på grund av ekonomiskt engagemang

PRESSMEDDELANDE:

Trots den pågående konflikten i Israel har tjänstemän rapporterat att omkring 20,000 XNUMX thailändska medborgare fortfarande är kvar i landet, till stor del på grund av ekonomiska åtaganden.

Den thailändska ambassaden i Tel Aviv sa att den fortsätter att arbeta och hjälpa dem som vill återvända till Thailand. Den här uppdateringen kommer efter att nio thailändska utrikestjänstemän återvänt som hjälpte till med evakueringsinsatser.

Premiärminister Srettha Thavisin sa under en intervju nyligen att fotografier som mottagits visar att de thailändska individer som kidnappats av Hamas fortfarande lever, vilket ger en viss trygghet i en spänd situation. Han tillade att pågående förhandlingar tyder på möjligheten av en frigivning om en tillfällig vapenvila inträffar.

Den senaste konflikten har haft en betydande inverkan på det thailändska samhället i Israel, med rapporter om bortföranden, skador och dödsfall. Totalt har utrikesministeriet rapporterat 24 bortföranden och 34 dödsfall, medan över 7,000 XNUMX har repatrierats.

Arbetsmarknadsminister Phiphat Ratchakitprakarn utvecklade den ekonomiska situation som thailändska arbetare ställs inför i Israel och förklarade att många stannar för att uppfylla ekonomiska förpliktelser, fruktade oförmågan att hitta jämförbart arbete någon annanstans. Han noterade att situationen förblir komplex eftersom den thailändska regeringen fortsätter att övervaka och ge stöd till sina medborgare.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.