Thailand bekämpar våld mot kvinnor och barn

PRESSMEDDELANDE:

November har utsetts till en månad för att fokusera på att utrota våld mot barn, kvinnor och familjer i Thailand. Minister för social utveckling och mänsklig säkerhet Varawut Silpa-archa klargjorde vikten av att få ett slut på allt våld i hemmet, och uppmanade allmänheten att rapportera incidenter till ministeriets 24/7 hotline eller linjekonto.

Våldsincidenterna har ökat markant enligt ministeriet för social utveckling och mänsklig säkerhet (MSDHS), med över 4,000 2,493 fall rapporterade detta räkenskapsår, en ökning från föregående års XNUMX XNUMX. En betydande majoritet av offren var kvinnor, och våld förekom främst i hemmet.

I ett försök att stävja våldet har den kungliga thailändska polisen infört plattformar för att stödja offer, med fokus på ungdomar som visar tidiga tecken på aggression på grund av olika stressfaktorer. Med specialiserat psykiatriskt stöd och härbärgen tillgängliga strävar polisen efter att erbjuda fristad och psykisk vård för de drabbade.

ThaiHealth spelar också en roll genom att ta upp den digitala aspekten av barns liv, och noterar den utbredda tillgången till digitala enheter bland thailändska barn och de tillhörande riskerna för nätmobbning och onlinehot. Organisationen arbetar för att förbättra digital kompetens och säker internetanvändning.

Det ökade våldet och ökningen av psykiatriska fall bland den unga befolkningen har lett till krav på en balanserad rättslig strategi som tar hänsyn till förövarnas ålder och svårighetsgraden av deras handlingar. Samtidigt pågår ansträngningar för att skapa säkra zoner för barn och att utbilda dem i att värdera självkänsla framför materiella anknytningar.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.