Thailands premiärminister säger att gisslan som hålls av Hamas är säkra, ansträngningar pågår för att frige dem

Nationellt —

Premiärminister Srettha Thavisin försäkrade på måndagen allmänheten att alla 23 thailändare som för närvarande hålls fångna av Hamas-militanter fortfarande är säkra. Förhandlingsansträngningar pågår för att befria dem, sade han.

Premiärminister Srettha sade den 6 november att han försäkrades av general Songwit Noonpakdee, chef för Royal Thai Armed Forces, på söndagskvällen att alla 23 thailändska gisslan förblev säkra.

Generalen hade sett bilder av gisslan och bekräftade för Srettha att de levde. Gen Songwit informerade premiärministern att han förhandlade med Hamas genom Malaysia för frigivningen av de thailändska fångarna. Han hoppades också på en vapenvila på en eller två dagar för att skapa ett fönster där gisslan säkert kan eskorteras från Gazaremsan.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/