Kraftigt regn förutspås i övre och södra Thailand den här veckan

Nationellt —

Den thailändska meteorologiska avdelningen har utfärdat en varning för de övre och södra delarna av landet och förutsäger ytterligare en omgång av kraftiga regn och en sänkning av temperaturen denna vecka.

I den övre delen av Thailand förväntas kalla luftmassor från Kina täcka regionen mellan den 4 och 10 november 2023, vilket leder till åskväder följt av en liten temperatursänkning och dimma på morgnarna. Allmänheten uppmanas att vara försiktig när de färdas genom dimmiga områden.

Samtidigt förväntas den södra regionen uppleva en ökning av nederbörden, med kraftiga regn i vissa områden. Dessa kraftiga regn kan leda till plötsliga översvämningar och översvämningar, särskilt i kuperade områden, nära vattendrag och låglänta områden.

Vågor på 1-2 meter höga väntas också i Thailandviken och Andamansjön. Invånare uppmanas att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder och iaktta försiktighet när de reser.

I Bangkok och dess omgivningar, från 4 till 6 november, kommer det att finnas en del morgondimma med åskväder som täcker 10-30 % av området. Åskvädret kommer då att täcka cirka 20-40 % av storstadsområdet från 7 till 10 november.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.