Thailands vice premiärminister varnar nöjesställen för att förlängda öppettider inte täcker alkoholförsäljning

Nationell-

Klockan 2:30, den 4 november 2023, uttalade Anutin Charnvirakul, vice premiärministern, till thailändska nationella medier om ett nyligen tillkännagivande om natttjänsttid till 4:XNUMX i nöjesdistrikt under Kathina-ceremonin (buddhistisk festival) i Surin.

Den thailändska regeringen kommer initialt att tillåta barer och nattklubbar i fyra provinser, inklusive Chonburi, Phuket, Chiang Mai och Bangkok, att vara i drift fram till klockan 4:3, enligt premiärminister Srettha Thavisin fredagen den XNUMX november.

Anutin uttryckte först sitt tack för att ha blivit inbjuden till ceremonin som ska öka turismen och stimulera lokalbefolkningens ekonomi.

Anutin tillade sedan att den nya regeringen ser en ny möjlighet till återhämtning från Covid-19-pandemin som decimerade turistnäringen i Thailand. Ekonomin och turismen i Thailand förbättras och den thailändska regeringen är redo att stimulera de ekonomiska sektorerna och stödja turismindustrin.

"Varje privat sektor ska följa lagarna, särskilt förlängningen av öppningstjänsten för nöjesdistrikten till 4:2, men det betyder inte att sälja sprit utöver föreskrivna lagliga tider: 20:XNUMX. Kunderna kan dock fortfarande vara inne på lokalerna vilket är bra för andra produkter och tjänster än alkohol. Dessutom bör det inte finnas några olagliga droger, inga skjutvapen, inga tjänster som tillhandahålls minderåriga under XNUMX år, säger Anutin.

Kommentarerna har omedelbart väckt kritik från företagare som ställt frågor som vad vettigt är det att förlänga öppettiderna men förbjuda försäljningen av sina huvudprodukter, vilket ger analogier på sociala medier som att kunna öppna en restaurang men inte sälja mat eller öppna en biograf utan filmer.

Kommentarerna har också väckt kritik från turist- och nöjesorganisationer, som säger att förlängning av öppettider men att säga till turister och kunder att de inte kan köpa alkohol helt enkelt inte kommer att fungera och förlängningen måste vara konsekvent och omfatta alla produkter och tjänster som säljs i en lokal.

Det återstår att se om den nuvarande ståndpunkten från Anutin kommer att stanna när timmarna förlängs, vilket förväntas vara i mitten av december.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.