Kryssningsfartyg besöker Phuket med 4,600 XNUMX utländska turister

Phuket -

Ett kryssningsfartyg med 4,616 XNUMX turister anlände till en pir i Patong den gångna helgen.

På lördag (4 novemberth) Spectrum of the Seas Royal Caribbean Cruiseliner anlände till Phuket klockan 8:00 för ett endagsbesök i Patong innan det lämnade Phuket klockan 8 samma dag.

Det fanns 4,616 XNUMX turister på kryssningsfartyget. De flesta av dem var singaporeaner, filippinare, koreaner, indoneser, malaysier, indier och kineser.

Patong-tjänstemän har välkomnat återkomsten av kryssningsfartyg till Phuket och säger att det är en positiv välsignelse för turistnäringen som fortfarande återhämtar sig från Covid-19 när gränser och kryssningsfartyg i huvudsak stängdes av i Thailand i över två år.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.