Thailands premiärminister säger att Phuket verkligen kommer att bli lagligt senare stängningstider

Nationellt —

Den thailändska regeringen kommer initialt att tillåta barer och nattklubbar i fyra provinser, inklusive Chonburi, Phuket, Chiang Mai och Bangkok, att vara i drift fram till klockan 4:3, enligt premiärminister Srettha Thavisin fredagen den XNUMX november.

Avslöjandet kom efter att premiärminister Srettha träffade Anutin Charnvirakul, inrikesministern, tillsammans med guvernörerna i de fyra ovannämnda provinserna i går för att diskutera att utöka natttjänsttiden till klockan 4.

Enligt Srettha nådde mötet ett enhälligt beslut om att utöka drifttiden i fyra pilotprovinser, nämligen Bangkok, Chonburi, Phuket och Chiang Mai, som enligt Srettha är viktiga turistmål.

Denna förlängning kommer att tillåta natttjänster att fungera fram till 4:00, med start den 15 december 2023, som en ekonomisk stimulans. Statsministern betonade dock att det till en början kommer att införas som en "tillfällig åtgärd" för att bedöma dess för- och nackdelar. En grundlig studie kommer att genomföras senare för framtida överväganden, tillade han.

Som svar på förfrågningar om huruvida förlängningen kommer att täcka hela provinsen eller specifika områden, klargjorde Srettha att den specifikt kommer att inrikta sig på vissa områden, såsom de lagliga nöjeszonerna. Han nämnde att inrikesministeriet snart kommer att tillkännage de utsedda zonerna som kommer att dra nytta av denna förlängning senast den 15 december.

Srettha fortsatte med att säga att förlängningen inte var specifikt inriktad på att främja alkoholkonsumtion, utan den var avsedd att uppmuntra utländska turister, som vanligtvis inte äter ute förrän 9 eller 10, att spendera mer på att äta ute.

Srettha försäkrade att den kungliga thailändska polisen är beredd att ta itu med dessa utmaningar, för att omvärdera oro över ökningen av olyckor, drogmissbruk eller sociala frågor. Åtgärder som utökade CCTV-installationer och lokalinspektioner kommer att genomföras.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/