Phuket Immigration undersöker påstådd rysk arbete vid Tour Booth  

Phuket -

Phuket Immigration inspekterade en turnémonter i Kata efter att de meddelats av oroliga medborgare att en Ryska ska ha arbetat illegalt sälja resepaket.

Phuket Immigration berättade för Phuket Express att på torsdagen (2 oktobernd), inspekterade de en turnémonter som ligger nära ett hotell på Kata Road i Kata.

De upptäckte att turnébåset drivs av Ivan Durian Tour-företaget med en laglig turnélicens.

En thailändsk personal, Ms. Kanittha Maneesard, var närvarande i montern. Efter det dök en oidentifierad rysk man upp. Han är samma person som en bekymrad medborgare rapporterade till immigrationstjänstemännen.

Han heter MR. IVAN PIGO, rysk medborgare. Han har ett lagligt tillfälligt tillstånd att stanna i kungariket tillsammans med ett affärsvisum som löper ut den 21 novemberst, 2023. Han har också ett lagligt arbetstillstånd för att utföra jobbet, sa polisen, i administrativ och ledande befattning.

Immigrationstjänstemän tackade Ivan för att han följt lagen och påminde honom om att han måste följa villkoren i sitt arbetstillstånd, som förbjuder att personligen leda turer, och önskade honom en god dag.

Relaterade artiklar:

Phuket Immigration inspekterade ett företag i Phuket efter att de fått besked om att det påstås ha arbetat en rysk person där illegalt.

Phuket Immigration inspekterade en biluthyrningsbutik i Mueang Phuket efter att de informerats av oroliga medborgare om att företaget påstås vara helt ryskt ägt och sysselsatt rysk personal illegalt, utan att involvera några thailändska medborgare.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.