UPPDATERING: Manlig misstänkt som hjälpte fångar att fly i Nakhon Si Thammarat greps

Ratchaburi –

En manlig misstänkt som hjälpte en framstående fånge i Nakhon Si Thammarat att fly från ett sjukhus och undvika polisen greps medan fången själv fortfarande är på flykt.

Våra tidigare berättelser:

Polisen jagar efter en thailändsk fånge som rymde medan han behandlades på ett sjukhus i Nakhon Si Thammarat. Kriminalvårdsavdelningen erbjuder 100,000 XNUMX baht till alla som ger detaljer som leder till gripandet av den förrymde fången. Nakhon Si Thammarats provinsfängelsechef och tre officerare i fängelset har överförts till kriminalvårdsavdelningen medan en utredning fortsätter om hur fången rymde från sjukhuset och om han hade hjälp.

Den thailändska kriminalvårdsavdelningen har ökat beloppet för en belöning från 100,000 1,000,000 baht till XNUMX XNUMX XNUMX baht för alla som ger detaljer som leder till gripandet av en framstående rymd fånge i södra Thailand.

Nu till uppdateringen:

Hunuman Special Unit berättade för TPN media att de tidigare denna vecka framgångsrikt arresterade Suthiwat 'Norn' Khunnarong, 28, i Ratchaburi. Gripandet kom efter att Nakhon Si Thammarat provinsdomstol hade utfärdat en arresteringsorder den 27 oktoberth2023

Norn anklagas för att ha hjälpt den framstående fången att fly. Suthiwat ska också ha erkänt anklagelsen och uppgett att han var föraren för den förrymde fången. Norn fördes tillbaka till Nakhon Si Thammrats polisstation för ytterligare rättsliga åtgärder och utredning.

Fången, som är en framträdande inflytelserik lokal figur i södra Thailand, är fortfarande på fri fot med en belöning på en miljon baht för hans tillfångatagande.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.