Thailand avstår från turistvisum för Ryssland, Indien och Taiwan

PRESSMEDDELANDE:

Från 1 november 2023 till 30 april 2024 för ryska turister och från 10 november 2023 till 10 maj 2024 för indiska och taiwanesiska turister.

Bangkok, 1 november 2023 – Thailand förlänger ett tillfälligt visumbefrielse för turister från Ryssland, Indien och Taiwan som en del av regeringens snabbvinstpolicy för att öka turismen under högsäsong.

Från och med idag och fram till den 30 april 2024 kommer innehavare av ryska pass eller resedokument att ha rätt till undantag från turistvisum för en 90-dagars vistelse i Thailand, upp från de ursprungliga 30 dagarna.

För indiska och taiwanesiska medborgare kommer de att beviljas en tillfällig visumbefrielse för en 30-dagars vistelse i turistsyfte i Thailand, med verkan från 10 november 2023 till 10 maj 2024.

De senaste stimulansvisumsystemen för turister från Ryssland, Indien och Taiwan följde på det tillfälliga undantaget för turistvisum som infördes för turister från Kina och Kazakstan, som gäller från 25 september 2023 till 29 februari 2024.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.