Thailand justerar kriterierna för att betraktas som en narkotikahandlare av metamfetamin

Nationell-

Den 1 november 2023, Pol. Generallöjtnant Panurat Lakboon, assistanskommissionären – general för den kungliga thailändska polisen, avslöjade offentligt enligt folkhälsoministeriets senaste ministerföreskrifter att innehav av metamfetamin på 10 enheter eller mindre skulle betraktas som kriterier som droganvändare, inte narkotikahandlare .

Enligt strafflagen 2021 är narkotikamissbrukare offer som behöver rehabilitering snarare än att åtalas i rättsliga förfaranden eller avtjänar långa straff.

Emellertid, Pol. Generallöjtnant Panurat uttryckte sin oro över de nya kriterierna att innehav av olagliga substanser på 10 enheter eller mindre skulle leda till fler lokala knarklangare eftersom de kunde bära 10 metamfetaminpiller utan att anklagas för att distribuera narkotiska droger.

Därför skulle det, efter att ha ordnat de nya kriterierna, riskera en ökning av fler lokala knarklangare som följd.
Pol. Generallöjtnant Panurat ansåg personligen att antalet olagliga ämnen man kunde äga borde minskas till 5 enheter. Många faktorer måste beaktas ur medicinska aspekter och brottsbekämpande perspektiv och kommer att integreras med alla regeringspartier även i framtiden.

Pol. Generallöjtnant Panurat tillade vidare att enligt en brådskande order från Srettha Thavisin, den thailändska premiärministern, fanns det ett arrangemang för en speciell speciell operation för att föra in droganvändare i en rehabiliteringsprocess för att minimera möjligheten till lokalgemenskap våld.

"Dessutom tillkännagav Srettha offentligt röda zoner för narkotikahandel som behövde strikt kontroll, inklusive Chiang Mai, Chiang Rai och Nakhon Phanom. Med internationellt samarbete från grannländerna skulle det vara mycket effektivt att hålla ett öga på narkotikasmuggling, säger Pol. Generallöjtnant Panurat.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/