Thailändska ambassaden varnar medborgare i Israel för sista chansen för organiserad evakuering

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Den thailändska ambassaden i Tel Aviv har utfärdat ett avgörande meddelande till thailändska medborgare i Israel, som lyfter fram deras sista möjlighet till en organiserad evakuering.

Efter detta tillkännagivande har det uppstått farhågor om huruvida den thailändska regeringen kommer att fortsätta att ordna flygningar för dem som vill återvända till Thailand vid ett senare tillfälle.

Regeringens talesperson Chai Watcharong har avslöjat att det kommer att ske en förändring i evakueringsplanen efter den 2 november. Istället för att använda charterflyg kommer regeringen att överväga kommersiella flygningar utifrån antalet evakuerade. Om antalet personer som vill återvända är litet, kanske det inte är möjligt att chartra ett helt flyg.

Premiärminister Srettha Thavisin betonade regeringens åtagande att underlätta lämpliga flygningar för thailändska medborgare som vill återvända. Han nämnde också att han kommer att delta i ytterligare diskussioner med den israeliska premiärministern inom en snar framtid.

Mitt i de pågående konflikterna i Israel, präglade av missilattacker från Gaza, Libanon och Syrien, är den övergripande situationen fortfarande spänd. Israels premiärminister har förklarat att operationer mot Hamas kommer att fortsätta, inklusive luftangrepp och markoperationer.

När det gäller thailändska medborgare i Israel visar statistiken att 32 har mist livet, 19 är skadade, varav sex för närvarande är på sjukhus. Dessutom har 22 personer tagits som gisslan av Hamas.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.