Patong taxichaufförer protesterar 40 baht kollektivtrafikprojekt

Patong –

Taxichaufförer i Patong lämnade in ett brev till Patongs borgmästare efter att de fick reda på planer på att tillåta ett 40 Bahts fast avgiftsprojekt för kollektivtrafik runt Patong.

Hundratals Tuk Tuks, motorcyklar och taxichaufförer i Patong samlades i kraft vid Patongs kommun. De skickade in ett brev till Patongs borgmästare där de uttryckte att lokala taxichaufförer inte håller med om det projekt som kommunen överväger.

Taxichaufförer uppger att kommunen inte gjort någon offentlig utfrågning om projektet eller genomfört en omröstning med dem vars jobb skulle beröras. Patong har redan en baht-buss från Patong Beach till Patong City för en avgift på cirka 30 baht, tillade förarna. Den totala avgiften kan dock bero på det totala avståndet. Förarna känner att ett annat kollektivtrafiksystem kommer att bli för mycket och inte är nödvändigt för antalet turister i Patong.

Förarna hävdade också att det inte fanns tillräckligt med utrymme för parkering och upphämtningar för det föreslagna projektet. De hävdade också att det inte handlade om pengar eller kostnader utan att projektet var opraktiskt.

Patongs borgmästare Chalermsak Maneesri sa till demonstranterna att de kommer att diskutera frågan med Phuket Land Transport Office för att hitta den bästa lösningen för alla.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.