UPPDATERING: Kunglig thailändsk immigrationschef beordrar tillslag mot "utländsk maffia" i Phuket

Phuket -

En framstående kunglig thailändsk immigrationsbefälhavare har beordrat ett tillslag mot "utländsk maffia" i Phuket efter att sex utlänningar, inklusive indiska och ryska medborgare, attackerat immigrationstjänstemän.

Våra tidigare berättelser:

Två immigrationstjänstemän skadades efter att de attackerades av en utländsk man när de sökte efter en annan efterlyst indisk man i en villa i Thalang.

Flera utlänningar har fått livstidsförbud efter en incident där flera immigrationstjänstemän skadades när utlänningarna försökte hindra immigrationstjänstemän från att göra en husrannsakningsorder på en fastighet för att leta efter och arrestera en efterlyst indisk medborgare.

Tjänstemän arresterade totalt sex utlänningar, inklusive NIKHIL, indisk, för att ha attackerat immigrationstjänstemän och blockerat dem från att utföra sina uppgifter. Tre utlänningar greps också för att ha överskridit sina lagliga visum.

Nu till uppdateringen:

Royal Thai Immigration Bureau Chief General Lieutenant Itthiphon Itthisarnronnachai besökte Phuket efter incidenten. Han uppmuntrade poliser som hade skadats efter att ha blivit attackerade av sex indiska män i Thalang.

Generallöjtnant Itthiphon sa att utlänningar som inte respekterar thailändska lagar måste utvisas, särskilt om de är aggressiva och utgör ett hot mot landet. Itthiphon tillade att alla utländska brottslingar skulle avlägsnas från Phuket och Thailand.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.