Den thailändska regeringen går framåt med att förlänga nattlivstiderna i vissa områden, Pattaya kan lämnas utanför rättegången

Nationell-

Den 30 oktober 2023 avslöjade Anutin Charnvirakul, vice premiärminister, för thailändska medier en förlängning av öppettiderna för nöjesställen på vissa turistorter för att stimulera turismen under högsäsong.

Ytterligare diskussioner av det thailändska regeringen och inrikesministeriet kommer att avslutas senast den 15 december 2023, innan de presenteras för ett framtida regeringsmöte för övervägande och godkännande av utvidgningen av underhållningstjänster. Nöjesdistrikten i vissa turistområden, som kommer att fastställas, kommer att förlänga sina tjänster till 4:00.

Tillkännagivandet skulle göras före nyårshelgen som en av den thailändska regeringens politik från Mr. Srettha Thavisin, Thailands premiärminister.

Anutin tillade att reglerna ska följas strikt utan att misslyckas: inga DUI, inga skjutvapen, inga otillåtna substanser och ingen service till personer under 20 år. Samarbete från alla sektorer som den kungliga thailändska polisen, nöjesställen och besökare var nödvändigt för att skapa arbetstillfällen och generera inkomster för lokalsamhället.

Vidare betonade Anutin turistområdena i 3 provinser: Chiang Mai, Phuket och Bangkok som pilotprovinser innan han gjorde nya tillkännagivanden för andra områden i framtiden.

Det var oklart om Pattaya, ett av de största nattlivsområdena i landet, potentiellt skulle utelämnas från rättegången eftersom Anutin inte specifikt namngav det populära turistmålet.

Men de sista zonerna, platserna och tiderna är ännu inte satta i sten Anutin betonade, och skulle diskuteras före den 15 december. Detta innebär att Pattaya, Koh Samui, Koh Phangan eller andra områden fortfarande kan inkluderas.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Bild efter inläggsinnehåll
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.