Vintern börjar nästa vecka i Thailand, mindre kall än föregående år

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Meteorologiska avdelningen kommer att förklara att vintern börjar i början av nästa vecka, vilket är ungefär två veckor senare än det typiska schemat. Denna fördröjning beror på de kvardröjande svaga svala vindarna och en förväntad mildare temperaturtrend.

Somkhuan Tonjan, chef för Meteorological Observation Division från den thailändska meteorologiska avdelningen, uppgav att nederbörden skulle fortsätta i de norra delarna av landet, på grund av de avtagande svala vindarna, medan Bangkok förväntas uppleva östliga och sydostliga vindar tillsammans med högre luftfuktighetsnivåer.

Under denna vecka kommer måttligt kalla vindar att omsluta de norra regionerna, vilket leder till svalare temperaturer i nordost. Vissa områden kan uppleva regn innan det gradvis avtar. Meteorologiska avdelningen kommer sannolikt att göra det officiella tillkännagivandet om vinterns början i början av nästa vecka.

I Thailand anses vintern ha kommit när den lägsta temperaturen fortfarande är under 23 grader Celsius. Bortsett från den försenade starten nämnde Mr. Somkhuan att den här vintern skulle bli jämförelsevis mindre kall än vanligt. Den kallaste perioden förväntas vara från början av december till slutet av januari, med en medeltemperatur på mellan 21 och 22 grader Celsius.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.