Bästa nationella Thailand-berättelser från den gångna veckan: 4:XNUMX Bar stängningstider godkända och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 23 oktober 2023, till söndagen den 29 oktober 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. Den thailändska regeringen har i princip godkänt förlängningen av öppettiderna för nöjesställen, meddelade Karom Phonphonklang, biträdande talesperson för premiärministerns kansli, tisdagen den 24 oktober.

Det thailändska inrikesministeriet godkände på onsdagen förlängningen av stängningstiden för nattliga nöjesställen från det ursprungliga 2:4 till XNUMX:XNUMX.

De faktiska startdatumen för tider och områden är dock fortfarande oklart.

2. Slutet av den buddhistiska fastan i år kommer att vara söndagen den 29 oktoberth när alkoholförsäljning kommer att förbjudas i hela landet i 24 timmar.

Slutet på den buddhistiska fastan är en av de fem stora buddhistiska dagarna som är Makha Bucha, Visakha Bucha, Asarnha Bucha och Khao Pansa (början av den buddhistiska fastan).

3. Polisen jagar efter en thailändsk fånge som rymde medan han behandlades på ett sjukhus i Nakhon Si Thammarat.

Den thailändska kriminalvårdsavdelningen har ökat beloppet för en belöning från 100,000 1,000,000 baht till XNUMX XNUMX XNUMX baht för alla som ger detaljer som leder till gripandet av en framstående rymd fånge i södra Thailand.

Den misstänkte är fortfarande på fri fot med en belöning på en miljon baht utestående för hans tillfångatagande.

4. Den 25 oktober 2023 tillfångatog tjänstemän i Thai Crime Suppression Division (CSD) en påstådd schweizisk flykting på grund av en domstolsbeslut i ett hus i Mueang, Kalasin.

Schweiz hade en begäran om att spåra upp Alfred från ett fall av illegal produktion eller distribution av stimulantia som ofta används av kroppsbyggare, droger för att öka den sexuella prestationen och aptitdämpande medel.

5. Tre personer har dödförklarats på platsen efter att en vattenskoter kraschade in i en långsvansad passagerarbåt i Bang Phli-distriktet.

Alla tre dödsfallen på longtailbåten var lokalbefolkning som bodde i närheten av platsen.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.