Phuket-tjänstemän varnar påstådda jättemusslasamlare

Phuket -

Tjänstemän har varnat för att jättemusslan är en skyddad art i Thailand efter att de fått klagomål om att folk var det samlar Jättemusslor på en strand i Patong.

Phuket Marine Resources Conservation Center berättade för Phuket Express att på söndagen (29 oktoberth) de inspekterade Tri Trang Beach efter att en orolig medborgare informerat dem om att människor samlade in och förstörde jättemusslor under lågvatten. Jättemusslan är en av Thailands skyddade arter.

Tjänstemännen hittade dock inga samlare under sin inspektion. De informerar lokalbefolkningen om att musslorna är en skyddad art och är mycket viktiga för det lokala marina ekologiska systemet som måste bevaras.

Den som samlar, äger eller köper eller säljer Giant Clams kan få fängelse i upp till fyra år eller böter på upp till 40,000 XNUMX baht eller båda.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.