Tigrar, elefanter och apor Njut av pumpagodis till Halloween på Wildlife Rescue Center

PRESSMEDDELANDE:

Pumpagodis står på menyn denna halloween för några av de många djurinvånarna på ett enormt vilträddningscenter i Thailand. 

På fotografier som släppts av Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT) kan tigrar, primater och elefanter ses stoppa i de kusliga godsakerna.

Personal och volontärer på räddningscentret skräddarsydda de handsnidade pumporna för att tillgodose varje art. Grönsaksälskande djur som elefanter åt hela pumpan, medan andra djur som uttrar och gibbons fick sina pumpor uthuggna och fyllda med sina favoritgodis istället.

Som en av Sydostasiens största naturreservat har WFFT räddat, rehabiliterat och släppt vilda djur i över två decennier. Centret erbjuder ett evigt hem för dem som tyvärr inte kan återvända till det vilda, och tar för närvarande hand om över 800 djur över dess 200 tunnland skogsmark.

Inkluderade i bilderna är räddade djur:

  • Gan Da, den asiatiska elefanten, räddades från vandringsindustrin redan 2017. När hon plockade upp pumpan med snabeln, slösade hon inte bort tid på att mumsa ner godbiten i ett svep.

  • Maruay, en bengalisk tiger, räddades från Phuket Zoo förra året. Han lyfte försiktigt på locket från den snidade pumpan med tänderna för att nå de goda snacksna inuti.

  • Mee Mee, en bengalisk tiger, räddad från Phuket Zoo förra året. Hon höll sig inte tillbaka och förstörde lekfullt pumpan.

  • Pick och Nick, manliga vithänta gibboner, båda föräldralösa och räddade från den illegala handeln med vilda djur. De reagerade annorlunda – de verkade faktiskt lite rädda för pumpan och undersökte den mycket noggrant!

  • Nu Deng, en långsvansmakak räddad från husdjurshandeln. Denna "fräcka apa" tog snabbt upp pumpan och sprang från sin trupp för att hålla godbiten för sig själv.

  • Pablo och Max är vanliga silkesapor som räddats från husdjurshandeln.

  • Kon Olé, som räddades som en kalv efter att ha blivit attackerad och permanent ärrad av en flock hundar.

  • Uttrar, inklusive Ozzy och Julia. De njöt av en pumpa uthuggen och fylld med fisk.

Om Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT)

WFFT är ett av Sydostasiens största djurreservat och tar hand om över 800 djur. Fristaden räddar och rehabiliterar vilda djur och erbjuder ett evigt hem för dem som inte säkert kan återföras till naturen. Fristaden är för närvarande hem för över 60 arter av djur, inklusive 24 elefanter, 9 tigrar och över 300 primater. Välgörenhetsorganisationen fokuserar också på att öka medvetenheten om bevarande av vilda djur och djurexploatering genom att utbilda turister och lokala samhällen om de akuta frågor som djur står inför idag.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.