UPPDATERING: Utlänningar förbjudna från Thailand på livstid efter att ha attackerat Phuket immigrationstjänstemän

Phuket -

Flera utlänningar har fått livstidsförbud efter en incident där flera immigrationstjänstemän skadades när utlänningarna försökte hindra immigrationstjänstemän från att göra en husrannsakningsorder på en fastighet för att leta efter och arrestera en efterlyst indisk medborgare.

Vår tidigare historia:

Två immigrationstjänstemän skadades efter att de attackerades av en utländsk man när de sökte efter en annan efterlyst indisk man i en villa i Thalang.

Nu till uppdateringen:

Phukets immigrationschef överste Tanet Sukchai berättade för Phuket Express att efter incidenten i villan har de vidtagit rättsliga åtgärder mot flera utlänningar och dragit tillbaka deras tillstånd att stanna i Thailand samt svartlistat dem (livstidsförbud från att komma in i landet).

  1. Poliser har arresterat NIKHIL ARORA, indisk/Vanuatu-medborgare. Han hade ett Thailand Privilege Visa, tidigare Thailand Elite. Han hade en arresteringsorder från domstolen i Phuket Kwaeng för att ha hotat en annan indisk man. Han var huvudmålet för immigrationsoperationen.
  2. Tjänstemän arresterade totalt sex utlänningar, inklusive NIKHIL, indisk, för att ha attackerat immigrationstjänstemän och blockerat dem från att utföra sina uppgifter.
  3. Tre utlänningar greps också för att ha överskridit sina lagliga visum.
  4. En husägare åtalades och bötfälldes för att inte ha följt immigrationslagstiftningen genom att korrekt meddela Immigration om utlänningarna på fastigheten.

Phuket Express noterade att Phuket immigrationstjänstemän inte identifierade vem som specifikt fick livstidsförbud för att komma in i Thailand.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.