Två immigrationstjänstemän skadades när de försökte arrestera efterlyst utlänning

Phuket -

Två immigrationstjänstemän skadades efter att de attackerades av en utländsk man när de sökte efter en annan efterlyst indisk man i en villa i Thalang.

Phukets provinspolischef Generalmajor Sermphan Sirikong berättade för Phuket Express att torsdagen (26 oktober)th), Phuket immigrationstjänstemän och Phukets turistpolis åkte till en lyxvilla nära Bang Tao Beach med en arresteringsorder från Phuket Kwaeng Court för en indisk man för hot mot andra.

Till en början hittade de inte den eftersökte indiske mannen som de trodde gömde sig inne i villan. Sedan kom en 30-årig rysk man fram och befanns ha stannat över efter en rutinkontroll av hans pass. Han fördes till Cherng Talays polisstation för att behandlas för utvisning.

Fyra andra immigrationstjänstemän befann sig fortfarande i villan när en annan oidentifierad utländsk man kom ut med ett basebollträ. Han attackerade poliserna av okänd anledning och skadade två immigrationstjänstemän. Efter det kallades ett trettiotal specialvapen- och taktikofficerare till platsen för att säkra villan. Den eftersökte indiske mannen greps till slut tillsammans med fem andra utlänningar som var inblandade i händelsen, varav flera ska ha varit översta.

Generalmajor Sermphan Sirikong berättade för Phuket Express att de fortfarande utför utredningar, vars detaljer inte kunde avslöjas i nuläget. Detta inkluderar namnen på de misstänkta.

Den förbryllande historien blev viral på sociala medier och situationen granskas fortfarande av immigrationstjänstemän.

Detta är en utvecklande berättelse.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.