Misstänkt greps på Phukets flygplats för att ha öppnat bankkonton för bedragare

Phuket -

En misstänkt efterlyst i Bangkok greps i den internationella terminalen på Phukets internationella flygplats efter att ha öppnat bankkonton för onlinebedragare.

Phuket immigrationstjänstemän vid Phukets internationella flygplats berättade för Phuket Express att de arresterade en misstänkt i avgångshallen på den internationella terminalen tidigare i veckan.

Han är en efterlyst misstänkt från Phra Khanong-kriminaldomstolen i Bangkok. Han anklagas för att ha öppnat bankkonton som andra kan använda för brottslig verksamhet online, bedrägeri och import av falsk information till datorsystem som orsakar annan skada. Dessa kallas ofta hästkonton i thailändska medier.

Phuket Express noterade att detaljer om den misstänkte inte släpptes av poliser.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.