Ok Phansa eller slutet av buddhistiska fastan 2023

PRESSMEDDELANDE:

På fullmånen i den 11:e thailändska månmånaden, vanligtvis i oktober, och i år infaller den 28 oktober.

Ok Phansa-festivalen markerar slutet på den buddhistiska fastan. Det är en tid av firande och förtjänstgörande med provinser över hela landet som kommer att fira tillfället på olika dagar och i distinkta stilar, beroende på deras lokalitet och tradition.

Upplyst båtprocession, Nakhon Phanom
20-30 oktober 2023
Mekongfloden, Mueang-distriktet

Vackert dekorerade båtar flyter längs Mekongfloden för att visa respekt för Herren Buddha och offra till den mytomspunna Naga-ormen som sägs bo i floden.

Rap Bua Festival, Samut Prakan
22-30 oktober 2023
Bang Phlis stadshus och Wat Bang Phli Yai Nai.

Den enda uråldriga buddhistiska traditionen i sitt slag i Thailand, där höjdpunkten är pråmprocessionen av en replik av Luangpho To Buddhist-bilden längs Khlong Samrong, och Rap Bua (mottagande lotus) aktivitet för lokalbefolkningen i Bang Phli District.

Vaxslottsfestival och långbåtsrace, Sakon Nakhon
23-29 oktober 2023
Den 80:e Chaloem Phrakiat-parken och Wat Phrathat Choeng Chum

Processionen av de intrikat snidade vaxslotten som porträtterar de lysande scenerna från himlen till Wat Phrathat Choeng Chum, och traditionella långbåtstävlingar på Nong Han-reservoaren.

Naga Fireball World Festival, Nong Khai
29 oktober 2023
Naga-statytorget vid Mekongfloden i Mueang-distriktet, Lan Naga Boek Fa i Phon Phisai-distriktet, Lan Boeng Wiang i Si Chiang Mai-distriktet och Rattanawapi District Hall.

En av de mer mystiska händelserna i Thailands evenemangskalender, denna händelse kretsar kring de ännu oförklarade eldklot som årligen bryter ut mot himlen från Mekongfloden.

Ok Phansa Festival, Roi Et
30 oktober 2023
Somdet Phra Srinagarindra Park

Känd för sångtävlingen Sorapanya (hyllning till Buddha), "Khao Thip" (mjölk-rispudding med honung) tillverkningsceremoni och lyktdekorationer.

Chak Phra, Robe Offering och Long-boat Racing Festival, Surat Thani
26 oktober–3 november 2023
Tapi River, Na Mueang Road och Ban Don Road

Snyggt dekorerade flottörer deltar i transporten av Surat Thanis vördade Buddhabilder på Tapifloden och på land. De nio dagar långa festligheterna inkluderar även långbåtstävlingar.

Chak Phra Festival, Yala
29 oktober 2023
Yala kommunala ungdomscentrum

Vördade Buddha-bilder bärs i utsökt dekorerade flottörer runt om i staden.

Tak Bat Devo Festival, Uthai Thani
29-30 oktober 2023
Wat Sangkat Rattana Khiri

Den största Tak Bat Devo-ceremonin i Thailand, där nyckelelementet för dagen är erbjudandena till cirka 500 buddhistiska munkar, som går ner för trappan med 449 steg från templets chedi.

Tak Bat Devo Festival, Khon Kaen
30 oktober 2023
Wat Phra Bat Phu Pan Kham

Höjdpunkten är erbjudandena till 299 buddhistiska munkar, som går ner för trappan med 1,049 XNUMX steg från templets chedi.

Tak Bat Devo Festival, Lop Buri
30 oktober 2023
Wat Khao Phra Ngam

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.