UPPDATERING: Efterlyst nyzeeländare arresterad i Phuket efter 15 års frånvaro, hade narkotikaanklagelser från Pattaya

Phuket -

En efterlyst nyzeeländare greps på Phukets internationella flygplats efter att han rymt från Thailand för 15 år sedan och bestämde sig för att riskera att återvända.

Vår tidigare historia:

En efterlyst man i Pattaya greps på Phukets internationella flygplats.

Nu till uppdateringen:

Phukets immigrationsdepartement släppte mer information om fallet på torsdagen (26 oktober). Den misstänkte identifierades senare endast som Mr. Freeman, 40, nyzeeländsk medborgare. Han anlände till Phukets internationella flygplats i den internationella terminalen från Singapore.

Freeman släpptes tillfälligt efter att Pattayas provinsdomstol utfärdade ett beslut som gav honom borgen för 15 år sedan, ungefär 2008. Rättsbeslutet hade föreskrivit att han förbjöds att lämna landet. Han anklagades för olagligt innehav av kategori 1-droger.

Phuket Immigration noterade att det inte finns några detaljer i det biometriska systemet att Freeman hade lämnat landet och tros ha passerat en naturlig landgräns och flytt i eller runt 2008.

Man tror att Freeman trodde att eftersom det hade gått så lång tid sedan händelsen att han kunde återvända med ett nytt pass och inte nekas inresa, dock tog Phuket Immigration honom i förvar både för de tidigare anklagelserna och för att han uppenbarligen flydde landet medan han var på borgen.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.