UPPDATERING: Spansk kock officiellt åtalad för mord efter att ha styckat en colombiansk man på Pha Ngan Island

Pha Ngan Island, Surat Thani-

En spansk kock och kändisinfluencer anklagades officiellt för mord efter att han styckat en colombiansk kirurg, enligt uppgift hans älskare, på Pha Ngan Island i augusti i år.

Våra tidigare berättelser:

Ett mänskligt bäcken med inälvor fortfarande anslutna hittades dumpat i en soptipp på ön Pha Ngan i Surat Thani.

Thailändsk polis har gripit en spansk misstänkt för att ha mördat och styckat sin colombianska manliga partner på den södra turistön Pha Ngan, Surat Thani.

Det kriminaltekniska teamet har bekräftat att kroppsdelarna som hittats på en soptipp på Thailands södra turistö Pha Ngan, Surat Thani, tillhör en colombiansk man som tros ha blivit mördad av sin spanska älskare.

Nu till uppdateringen:

På torsdag (26 oktoberth) Daniel Jeronimo Sancho Bronchalo, 29, spansk medborgare, fördes från Samuis distriktsfängelse till Koh Samui provinsdomstol av tjänstemän. Reportrar fick dock inte ta bilder av den misstänkte när han gick ur fordonet. Hans far, som är en välkänd spansk skådespelare, Rodolfo Sancho Aguirre, var vid domstolen för förhandlingen.

Allmän åklagare lämnade in en stämningsansökan mot den tilltalade Daniel angående uppsåt att mörda och flytta eller förstöra kroppar eller delar av en kropp för att dölja ett dödsfall.

Men Daniel bad domaren om en spansk tolk för resten av rättegången. Han sa att han inte är bra på engelska och att han är orolig för något fel i det engelska språket och/eller ett missförstånd. Koh Samui provinsdomstol har skjutit upp förhandlingen till den 13 november nästa månad.

TPN Media noterar att oavsett översättare förutsatt att rättegången hålls på det thailändska språket liksom allt motsvarande pappersarbete.

Det här fallet har väckt ett intensivt intresse för sociala medier i Spanien på grund av den misstänktes höga profil.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.