Thailändska inrikesministeriet godkänner officiellt stängningstid för baren kl. 4, områden uppmanas att individuellt begära tillstånd

Nationellt —

Det thailändska inrikesministeriet godkände på onsdagen förlängningen av stängningstiden för nattliga nöjesställen från det ursprungliga 2:4 till XNUMX:XNUMX.

Traisulee Traisornkul, ministeriets generalsekreterare, meddelade den 25 oktober att inrikesministeriet har beviljat tillstånd att förlänga servicetiden för Thailands nattliv till klockan 4. Detta beslut kommer efter att regeringen på tisdagen godkände ett förslag om att tillåta nattlivsföretag att arbeta i ytterligare två timmar för att stimulera den inhemska ekonomin.

Traisulee tillade att initiativet syftar till att öka turismen och utgifterna under högsäsong. När det gäller områdena där förlängningen kommer att tillämpas, uppgav Traisulee att alla områden med turismpotential tillåts individuellt begära en förlängning om de uppfyller inrikesministeriets specificerade villkor, som ännu inte har släppts.

Hon nämnde vidare att ministeriet inte ville välja områden själva för att undvika påståenden om diskriminering.

"Om något område eller provins är redo och kan uppfylla de villkor som ställts av inrikesministeriet, kan de lämna in en begäran via ministeriet. Premiärministern kommer sedan att tillkännage de godkända områdena baserat på deras beredskap”, sa Traisulee.

De exakta villkoren offentliggjordes dock inte för allmänheten.

Förlängningen kommer att genomgå en slutlig granskning vid nästa regeringsmöte. Därefter kommer inrikesministern att godkänna initiativet innan det publiceras i Royal Gazette.

Vissa ledamöter av det thailändska parlamentet har uppmanat till striktare lagar och mer studier innan några förlängningar äger rum.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Bild efter inläggsinnehåll
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.