Havssköldpadda räddad efter att ha fastnat i ett nät i Phang Nga

Phang Nga –

En grön havssköldpadda räddades efter att ha fastnat i en fiskenätslåda i Surin nationalpark i Khura Buri-distriktet.

Personalen vid Surin nationalpark berättade för Phuket Express att på tisdagen (24 oktoberth) medan de patrullerade i nationalparkens område hittade de en del flytande fiskeutrustning. Inne i nätlådan hittade de en stor grön havssköldpadda. Havssköldpaddan räddades från nätet och släpptes tillbaka till havet på ett säkert sätt

Räddningsteamen sa att gröna havssköldpaddor kan väga upp till 200 kilo och nå en ålder av 80. Dess föda är tång och maneter. Ibland äter de tyvärr plast eftersom det ser ut som maneter. När plast fastnar i en fiskenätslåda kan den locka till sig sköldpaddorna, tro att det var en manet, fastnar den sedan i fiskenätslådan.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.