Polisjakten efter fången rymt från sjukhuset Nakhon Si Thammarat

Nakhon Si Thammarat, södra Thailand–

Polisen jagar efter en thailändsk fånge som rymde medan han behandlades på ett sjukhus i Nakhon Si Thammarat.

Kriminalvårdsavdelningen gav tidigare i veckan ett meddelande om rymningen. De uppgav att fången är Chaowalit Thongduang, 37. Han har dömts till 21 års fängelse i Phatthuangs provinsfängelse för stöld och skjutvapenbrott. Han flyttades senare till Nakhon Si Thammarat provinsfängelse efter att han anklagats för maffialiknande aktiviteter inne i fängelset. Han har nu suttit fängslad i nästan ett år.

Kriminalvårdsavdelningen underrättades av Nakhon Si Thammarat provinsfängelse tidigare i veckan att fången behandlades för tandvård på Maharaj Nakhon Si Thammarat Hospital. Han ska ha svimmat och var tvungen att läggas in på sjukhuset under sitt tandarbete men rymde sedan från sjukhuset på natten.

Kriminalvårdsavdelningen erbjuder 100,000 XNUMX baht till alla som ger detaljer som leder till gripandet av den förrymde fången.

Avdelningen för kriminalvård utfärdade senare ett nytt tillkännagivande på tisdagen (24 oktober). Tillkännagivandet angav att Nakhon Si Thammarats provinsfängelsechef och tre tjänstemän i fängelset har överförts till kriminalvårdsavdelningen medan en utredning fortsätter om hur fången rymde från sjukhuset och om han hade hjälp.

Surat Thanis provinsfängelsebefälhavare tar nu hand om Nakhon Si Thammarat provinsfängelse.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.