Ny flygväg förbinder Phuket, Phitsanulok och norra Thailand, vilket ökar turismens möjligheter

Phitsanulok—

Den 25 oktober 2023 marknadsförde Mrs. Sasiwan Sripom, presidenten för Phitsanulok Tourism, Tourism Authority of Thailand (TAT), och relevanta turistbyråer, en ny flygväg som förbinder Phuket-Don Mueang-Phitsanulok-Don Mueang-Phuket av thailändska Air Asia.

Denna FLY-THRU-flygning innebär att passagerarna bara behöver checka in en gång utan att behöva checka in när de byter plan. FLY-THRU-flygningen har kopplat regioner i den nedre norra provinsgruppen: Phitsanulok, Sukhothai, Phetchabun, Uttaradit, Tak och närliggande provinser som Kamphaeng Phet, Phichit, Nakhon Sawan, till den södra regionen.

Flygvägen kommer att fokuseras på ett turistcentrum, Phitsanulok, och närliggande norra provinser samt potentiella turistattraktioner som nationalparker och världsarvsstäder.

TAT-tjänstemännen uppgav offentligt att under den kommande högsäsongen i slutet av året är de i särklass mest populära resevalen med bil eller tåg. Detta FLY-THRU-projekt är en stor insats för att stimulera turism med flygplan, vilket potentiellt skulle kunna öka antalet turister.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.