Thailändsk politiker uttrycker oro över nattlivsförlängningar

Nationellt —

Thanakorn Wangboonkongchana, en riksdagsledamot för Ruam Thai Sang Chart Party, rådde regeringen att införa strängare lagar innan de tillåter barer att förlänga sina öppettider till klockan 4.

Mr. Thanakorn, som också är medlem av regeringskoalitionen, betonade behovet av strikt efterlevnad av lagar av polis och administrativa tjänstemän för att säkerställa kundernas säkerhet på nöjesställen. Detta kommer som svar på regeringens förslag att utöka öppettiderna för nattliga platser från 2:4 till XNUMX:XNUMX, i syfte att återuppliva Thailands kämpande ekonomi.

Citerar a nyligen anfall mot en nattklubb i Pathum Thani som avslöjade över 236 drogpositiva kunder, sade Mr. Thanakorn att det är viktigt att ha effektiva åtgärder på plats för att ta itu med problem som drogmissbruk, vapenvåld och trafikolyckor innan man beviljar nattliga företag en extra två timmars drift.

Han föreslog också att man skulle överväga lämplig zonindelning för nöjesställen och ta hänsyn till den potentiella ökningen av alkoholrelaterade olyckor.

Mr. Thanakorn nämnde att det måste finnas strängare straff för dem som näbbar lagarna.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/