Bästa nationella Thailand-historier från den senaste veckan: Ryssar får stanna upp till 90 dagars visumfri och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 16 oktober 2023, till söndagen den 22 oktober 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. Den thailändska regeringen, ledd av Thailands premiärminister Srettha Thavisin, godkände den 16 oktober 2023 för ryska turister att stanna upp till 90 dagar, ökat från 30 dagar, på ett visumfritt program.

Turistoperatörer i Pattaya säger att de är oroade över den thailändska regeringens program för förlängning av visum för ryska turister eftersom de fruktar att det kan leda till en tillströmning av illegala arbetare som kan stjäla thailändska människors jobb. Däremot tror operatörer i Phuket att programmet kommer att bidra med ytterligare intäkter till landet.

2. Similan National Park och Mu Ko Surin National Park i Phang Nga öppnade igen efter många månaders stängning för turism.

Många thailändska och utländska turister besökte öar i båda nationalparkerna den första dagen efter återöppningen på söndagen (15 oktober)th).

3. Den ökända misstänkte i ett jaktfall för svart panter, Premchai Karnasuta, godkändes för straffnedsättning och släpptes den 17 oktober 2023, utan att ha utrustat en EM-enhet på grund av diabetes.

Den 4 februari 2018 arresterades Premchai och hans vänner vid sin lägereld i Thungyai Naresuan Wildlife Sanctuary i Thong Pha Phum, Kanchanaburi, för jakt på vilda djur: 1 svart panter, 1 kalij-fasan och 1 skällande rådjur.

4. Thailands premiärminister Srettha Thavisin har bjudit in Rysslands president Vladimir Putin för ett officiellt besök i Thailand nästa år.

Reaktionen på denna inbjudan var mycket blandad på våra sociala medieplattformar.

5. Thailands premiärminister Srettha Thavisin har uppmanat att evakuera alla thailändska arbetare i Israel som vill åka hem i slutet av denna månad, oktober 2023, genom att öka antalet flygningar.

Den thailändska dödssiffran i Israel har stigit till minst 30 den 22 oktober 2023.

6. Den 21 oktober 2023, angående fallet med Mr. Thaksin Shinawatra, den tidigare thailändska premiärministern, var en exemplarisk intern enligt justitieministeriet och genomgår för närvarande behandling på polisens allmänna sjukhus.

Återhämtningsperioden skulle dock bara tillåta en att stanna upp till 60 dagar, deadline var den 22 oktober 2023.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.